IndexPortalGebruikerslijstRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 You can't cross the sea merely by standing and staring at the water.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht

 Quaed

Moderator | Solitair

avatar
Aantal berichten : 1339
Pro Infinito's : 875802

About Me
Leeftijd: 3 little years
Partner:
Karakter:

BerichtOnderwerp: You can't cross the sea merely by standing and staring at the water.   do 27 dec 2012 - 22:29


Niemand zag hem aankomen, niemand wist dat hij er was. Iedereen dacht dat hij nog bij de grot was, maar niets was minder waar. Al een paar dagen had hij rondgeslopen door het bos. Het was niks nieuws voor hem, hij was immers al vaker weggelopen. Hierdoor was bij de twee wolven die hij was tegengekomen ook geen belletje gaan rinkelen. Hij was misschien niet zo jong meer, hij was veel kleiner dan zijn leeftijdsgenoten. Na de ruzie met zijn moeder liep hij al weer 2 dagen rond in het bos. Hij liep het pad dat hij altijd beliep, met de dieren die er altijd waren en de planten die er altijd groeide. Ineens hoorde hij een geluid van links aan komen. In een oogwink was zijn kop naar links gedraaid en hij zag nog net een groot dier wegrennen. Even keek hij nog naar voren, naar het pad dat hij altijd beliep. Alsof er ineens een schakelaar in zijn kop was omgegaan, draaide hij zich om en rende achter het grote dier aan. Voor hem was het gewoon een spelletje, kijken of je het beest kunt grijpen. Hij had niet verwacht dat hij zou verdwalen.

Hij rende door totdat hij na een uur het dier niet meer zag. ‘Waarschijnlijk was het toch gewoon een hert geweest.’ Zei hij tegen zichzelf en hij draaide zich om. Hij herkende de bomen niet die achter hem stonden en stond er een beetje moeilijk bij te kijken. Hij wist niet hoelang het zou duren voordat hij weer terug was. Normaal was hij na 4 dagen al weer terug bij de grot, maar dit is al de derde dag. Hij keek achter hem, in de richting waar hij net naartoe rende. Hij stampte een keer op de grond en hoorde de echo niet zo ver gaan. Is hij dichtbij een afgrond? Nieuwsgierig liep hij weer verder. En inderdaad, na 10 stappen was hij het bos uit en na nog 10 stappen stond hij bij de afgrond. Hij keek naar het uitzicht en genoot ervan. Hij keek uit over de zee, die ruig tegen de bergen sloeg. Hij ging zitten en luisterde naar de oceaan, helemaal vergeten dat hij binnen 4 dagen terug wou zijn.


Met kleine stappen liep hij vooruit. Het sneeuwde niet meer, maar hij had zijn vacht nog niet uitgeschud. Hij gebruikte de sneeuw nu om zijn zwarte vacht te verbergen, als een soort schutkleur zeg maar. Er viel ook nog wel wat sneeuw van de boomtakken af dat midden op zijn snuit terechtkwam. De boom kreeg dan een gemene grom terug, maar de reu liep gewoon verder. Toen hij in een iets dichter bebost gedeelte terechtkwam schudde hij toch zijn vacht uit. De sneeuw vloog in het rond. Tegen de bomen en op holen van kleine dieren die nu een winterslaap aan het houden waren. Soms benijdde hij die dieren, egels en eekhoorns, die niet zo opvielen en gewoon konden doen wat ze wouden. Dan zag hij zichzelf voor zich, met zo’n eekhoorn in zijn bek, klaar om hem op te eten. Op dat soort momenten vond hij zijn leven toch niet zo slecht.

Zonder de sneeuw op zijn vacht kon hij zich veel sneller en makkelijker bewegen. Hij sierde nu om de bomen heen alsof hij een slang was. Ook kriebelde zijn vacht niet meer zo en begon hij het langzaam warmer te krijgen. Ja zonder deze sneeuw was hij veel beter af, behalve dat zijn schutkleur weg was. Deze zwarte vacht viel veel meer op dan die witte. Hij liep door totdat hij ineens uit het bos was. De zon weerkaatste door de sneeuw veel feller in zijn ogen en hij moest ze dan ook een beetje dichtknijpen tegen het plotselinge licht. Hij stond een paar seconden stil, maar liep toen langzaam naar voren. Stap voor stap kwam hij dichter bij de afgrond. Bij de rand aangekomen stond hij stil. Hij keek over de rand naar het uitzicht. Het was magisch mooi. Het hele landschap was smetteloos wit en leek stil te staan, behalve de zee. Hij botste nog steeds even ruig tegen de bergen als de eerste keer dat hij hier was.

`·.¸¸.·´´¯`··._.·´ {For Eternity} `·.¸¸.·´´¯`··._.·´


You wanna know me? Al you have to do is klik babe

Theme&Voice: