IndexPortalGebruikerslijstRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 Hoist the colours!

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht

 Murdock

Solitair

avatar
Aantal berichten : 152
Pro Infinito's : 846400

About Me
Leeftijd: 2 yrs 8 mnths
Partner:
Karakter:

BerichtOnderwerp: Hoist the colours!   wo 6 maa 2013 - 21:24

Het morbide liedje spookte al de hele dag door zijn kop. De tekst beukte als het ware tegen zijn schedel aan. Er waren avonden geweest waar de hele crew het lied zong, als er oorlog zat aan te komen, of om de gesneuvelde crewmembers te eren. Het was een somber lied, maar het had een mooie betekenis. En op dagen als deze kreeg hij het gewoon niet weg. Murdock draafde in de schaduwen van de gigantische kliffen die hoog boven hem uit torenden. Hij had geen idee hoe hoog ze waren, kon hem ook niet veel schelen. Hij zat wel ergens anders met zijn gedachten nu.

Yo Ho, haul together,
Hoist the colours high
Heave Ho, thieves and beggars,
Never shall we die

Het was niet meer dan een melodisch gebrom, meer een gemompel, en iemand die de tekst niet kende, zou hem zeker niet begrijpen. Niet dat er iemand in de buurt was, dat hoopte hij toch. Zijn sterke poten brachten hem op het pad dat waarschijnlijk naar de top van de klif zou brengen. Hij vond het altijd leuk om hoog te zitten en uit te kijken over de massieve watermassa van de zee. Dan voelde hij zich even klein en nietig, en toch machtig. Heel vreemd gevoel. Hij wist dat hij nooit de controle over de zee zou krijgen, nope, dat kon gewoon niet. Maar hoe hoger hoe veiliger hij zat voor de gevaarlijke golven en de branding.

Some men have died,
And some are alive,
And others sail on the sea,
With the keys to the cage...
And the Devil to pay

Volgens the Code of the Brethern mocht dit lied niet gezongen worden zonder het bijzijn van een captain, maar sinds hij zijn eigen baas was, tjua waarom niet aye? Uiteindelijk kwam hij uit op een klein platform, nog niet op de helft van de werkelijke hoogte van de klif. Achja, veel zin om helemaal naar boven te lopen had hij ook niet. Murdock plofte op zijn kont en keek uit over de grijze watermassa. De kuststrook strekte zich voor zich uit. Hij ademde de zilte zeelucht in. Hier leefde hij voor. Hij bleef zo even zitten, maar merkte toen dat hij niet de enige was die hier van het uitzicht zat te genieten. Of had de nieuwkomer andere plannen?

[&Rai]
Terug naar boven Ga naar beneden
 

Hoist the colours!

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
For Eternity :: 
» The South
 :: Xuanya
-
Ga naar: